Манипулаторот (Intro)

from by anonYmous pRoject

/
  • Streaming + Download

     

lyrics

манипулаторот манипулира
вистината ја карикира
фактите кои ги сервира
нон-стоп ги первертира
само глуми, се глупира
вечно се фолира
погрешно цитира
нон-стоп популизам фризира
го читам ко лектира
манипулаторот

манипулаторот манипулира
со вистината жонглира
се крие, имитира
секаде сака да парира
манипулаторот скенира
информации складира
секогаш кајмакот на крај тој го збира
сите потези му се празни
по цел ден раскажува сказни
неговото друштво само со
неговото его се преокупира
така се исполнува неговата желба за доминација
тоа, верувајте, најмногу го откачува
тоа му е најголемата сатисфакција
манипулаторот пред сите нас мастурбира
око не му трепнува
зад него стои маса која само вриска и му аплаудира
манипулаторот

манипулаторот за жал веќе сите нас нè контролира
сите имаме тикет за во неговиот харем
и кој ќе го посака може
инстантно да му стане конкубина
таков си е тој по навика секаде
во Пакистан, Корзика, Кина
Малезија, Гренланд, Америка, Канада, Палестина
ама баш секаде
каде и да замислите на земјинава површина
него такво право дадено му е
совршено да нè манипулира
манипулаторот мисли дека ме фрустрира
кога манипулира за да ме изнервира
вистина ви велам, се ближи крај
на неговиот манипулаторски сјај
доаѓа време ние манипулираните да го ставиме на тапет
и да ни стане наш главен таргет!

Anonymous Forever!

credits

from Шегата седна на WC шолја, released July 24, 2014

tags

license

about

Airless Project Macedonia

~post-everything experimental music~
Vladimir Mitreski is a bedroom DIY electronic musician from Prilep, Republic of Macedonia, who started making music as 'Airless Project' in 2002, His style varies and evolves within his albums, and could be loosely described as ambient-influenced electronica with subtle touches of IDM, downtempo/chillout, abstract, glitch, post-rock and experimental. ... more

contact / help

Contact Airless Project

Streaming and
Download help